Menu
Cultuur & musea / Nieuws

Zilvermuseum

Het museum heeft een unieke collectie aan zilveren mosterdpotjes, -lepeltjes, cruet sets en aanverwante zilveren objecten. De collectie hoort bij de Hanzestad Doesburg, omdat de Hanzestad betekent staat als Mosterdstad. Tevens is de collectie afkomstig uit meer dan 25 landen en komen de stukken uit de periode van 1700 tot 1920.

Wist u dat het museum is gebaseerd op een door Martin de Kleijn opgebouwde collectie? Martin begon al jong met het verzamelen van unieke objecten. De objecten heeft hij verzameld via antiquairs, beurzen, veilingen en markten in zowel binnenland als buitenland. Zwevend in de Martinikerk hangt een transparante ruimte. In deze ruimte staan de objecten in speciaal daarvoor ontworpen vitrines.

Collectie

De collectie van het museum is internationaal en gerelateerd aan mosterd. Belangrijke kunstvormen- of stromingen worden vertegenwoordigd in de objecten. Tevens kunt u in het museum zilveren objecten bewonderen met een bijzondere betekenis.

Vaak zijn de zilveren gebruiksvoorwerpen gemaakt in combinatie met andere materialen. Bij deze materialen kunt u denken aan speciaal glas, parelmoer, hoorn en porselein.

Kerkwinkel en kerkcafé

In de museumshop vindt u folders, boeken, cadeaubonnen, kleine geschenken en souvenirs. Geniet na uw bezoek aan het museum van een heerlijke kop koffie of thee met een petit four. U kunt ook genieten van een licht alcoholische versnapering.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: reist u met het openbaar vervoer naar het museum? Vanaf station Dieren kunt u buslijn 26 nemen. Stap op buslijn 27 wanneer u reist vanaf station Doetinchem. Buslijn 29 brengt u vanaf station Arnhem naar Doesburg. U dient uit te stappen bij de halte Koepoortwal of Meipoort. Vanaf de bushalte loopt u in ongeveer 6 minuten naar de toren van de Martinikerk. De toren is de ingang van het museum.

Auto: u kunt Doesburg bereiken via de A12/348 en de N317. De ingang van het museum bevindt zich bij de toren aan de Markt.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen De Bleek en Turfhaven kunt u gratis uw auto parkeren. Beide parkeerplaatsen liggen op loopafstand van het museum. In de binnenstad kunt u alleen betaald parkeren. Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u parkeren op een betaald parkeren-plek. In de binnenstad zijn er meerdere gehandicaptenparkeerplaatsen.

Entreeprijzen

Wilt u binnenkort een bezoek brengen aan het museum? Bekijk dan de entreeprijzen op de website.

Openingstijden

De actuele openingstijden van het Zilvermuseum kunt u bekijken op de website.

Locatie

Zilvermuseum
Kerkstraat 4
6981 CM Doesburg
info@zilvermuseumdoesburg.nl
www.zilvermuseumdoesburg.nl