Menu
Cultuur & musea / Nieuws

Streekmuseum De Roode Tooren

Het museum vertoont een verzameling van de geschiedenis van de oude Richterambt Doesborgh, de gemeente Doesburg en de vroegere gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel. Tevens kunt u in het museum onder andere een werkende tabakskerverij (1894), collecties op het gebied van handel en ambacht, maquettes van de stad Doesburg rond 1560 en 1665 en een schaalmodel van de historische schipbrug bewonderen.

In de museumwinkel kunt u erfgoedproducten, bijzondere ansicht-en wenskaarten, speelgoed en snoep uit grootmoeders tijd aanschaffen. Naast het museum kunt u kijkje nemen in de Theo Colenbrander Salon. Wist u dat Colenbrander de eerste industrieel vormgever van ons land was en zijn werk internationaal bekend is? Bovendien kunt u in het museum de exposities bewonderen.

Educatie

Middels een speurtocht kunnen kinderen in gezelschap van volwassenen kennis maken met de verschillende facetten van de collectie van het museum. De kinderen ontvangen na afloop van de speurtocht een kleine beloning. Naast speurtochten zijn er lessen ontwikkeld voor basis-en brugklasleerlingen uit Doesburg en omgeving.

Doesburg in de middeleeuwen: een pakket van 3 lessen voor groep 5 en 6 van de basisschool. De school ontvangt een uitgebreide lesbrief (digitaal) waarmee gewerkt kan worden. De tweede les vindt in de ochtend plaats in het museum. De leerlingen gaan in en om het museum aan het werk. Mochten de leerlingen dat willen dan kunnen zij zich verkleden in middeleeuwse kleding. Vervolgens gaan de leerlingen de stad in om de middeleeuwse straten en gevels te ontdekken, in het museum kunnen zij een paar van de oudste voorwerpen vasthouden en potten bakken. De laatste les brengen de leerlingen de ervaringen uit de lessen naar het heden. In kleine groepen bedenken zij een product.

Naast bovenstaand pakket kan er voor een dagdeel een Middeleeuwen les in het museum vanaf groep 5 t/m groep 8 worden verzorgd. Het programma wordt afgestemd op de groep. Wilt u een les boeken? Bekijk dan de website www.reizenindetijd.nl.

Brugklassen van het middelbaar onderwijs brengen een bezoek aan het museum als onderdeel van het kennismakingsbezoek aan Doesburg.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het Streekmuseum op www.deroodetoren.nl.

Locatie

Streekmuseum De Roode Tooren
Roggestraat 9-11-13
6981 BJ Doesburg
Tel: 0313-474265
E-mail: info@deroodetooren.nl
www.deroodetooren.nl