Menu
Cultuur & musea / Nieuws

Lalique Museum

In het hart van centrum van Doesburg is het museum gevestigd. Het museum is gewijd aan de wereldberoemde Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945). In het museum kunt u naast de vaste collectie de tentoonstellingen bewonderen. De tentoonstellingsradius beslaat de periode van circa 1850 tot 1950.

Collectie

René Lalique heeft een indrukwekkend aantal ontwerpen gemaakt. Bij deze ontwerpen kunt u denken aan juwelen en sieraden, parfumflacons en parfumbranders, schalen, vazen, automascottes, inktpotten, presse papiers, beelden, jardinières, medaillons, doosjes, klokken, verlichting, spiegels en interieurdecoratie.

Wist u dat er slechts drie musea wereldwijd gewijd zijn aan het werk aan René Lalique? De musea zijn het Lalique Museum Hakone (Japan), Musée Lalique (Wingen-sur-Moder, Frankrijk) en uiteraard het museum in Doesburg.

Koffie & lunch

In het sfeervolle Café Lalique of in de zonnige stadstuin Jardin Lalique kunt u genieten van een heerlijke koffie, luxe gebak of een huisgemaakte lunch. Kiest u voor een gebakje bij de koffie of een luxe toast met zalm? Of deelt u toch liever samen een borrelplankje met een goed glas wijn.

Lezingen & arrangementen

Wilt u binnenkort met een groep een bezoek brengen aan het museum? Kies dan voor een van de groepsarrangementen. In het museum wordt u hartelijk ontvangen met een glas prosecco waarbij u kunt genieten van een pianorecital. De conservator geeft een lezing over de lopende tentoonstellingen. Tevens wordt tijdens de lezing stilgestaan bij het leven en werk van René Lalique. Hierna volgt een rondleiding door het museum.

Bent u benieuwd naar het aanbod aan arrangementen? Neem dan kijkje op de website.

Museumshop

Wilt u een aandenken hebben aan het museum of bent u op zoek naar een cadeau voor uzelf of iemand anders? Bij de museumshop zult u zeker slagen. De museumshop verkoopt parfums van Lalique en andere merken. Tevens bent u bij de museumshop aan het juiste adres voor ansichkaarten & posters, memospel Lalique, hoeden, sjaals & stropdassen en tot slot boeken & tentonnstellingscatalogi.

Tarieven

Wilt u binnenkort een bezoek brengen aan het museum? Bekijk de tarieven op de website.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het museum op www.laliquemuseum.nl.

Locatie

Lalique Museum
Gasthuisstraat 1
6981 CP Doesburg
Tel: 0313 – 471410
E-mail: info@laliquemuseum.nl
www.laliquemuseum.nl