Menu
Nieuws / Uit tips

Kruidentuin Doesburg

Tot 1993 was de kruidentuin een normaal grasveldje. Eigenlijk een verwaarloosd plekje aan de Paardenmarkt. Het plekje ligt naast het schitterende eeuwenoude ‘Fraterhuis. Maar in 1993 kwam daar verandering in. Een paar Doesburgers hadden een droom: het grasveldje veranderen in een kruidentuin.

Om de kruidentuin te kunnen realiseren richtten zij de ‘Stichting Vrienden van de Kruidentuin’ op. Het lukte ze om het gemeentebestuur enthousiast te maken voor hun plannen. De stichting kreeg de grond en een kleine startsubsidie. Zij gingen van start met een zelf ontworpen schets. Bij de levering van materiaal hielp de gemeente en de Gestichten van Weldadigheid bij de eerste aankopen.

In een geometrisch patroon werden 800 buxusstruikjes geplant. Langs de muren kwamen rozenstruiken en ook vond een klein deel van de geplande kruidenplanten een plek. Er zijn zelfs comfortabele tuinzitjes gerealiseerd, zodat men bij mooi weer hun lunchpakket kan nuttigen.

Bent u een kruidenliefhebber? Dan zult u rondwandelen in een tuin waar u de geur van aardperen, muntsoorten, barbarakruid en mierikswortel tegemoet komt. U kunt ook genieten van de kruidentuin wanneer u weinig tot geen kennis van kruiden heeft.

Kruidentuin

De tuin heeft een rustig en ordelijk karakter die wordt gevormd door de strak geschoren hagen. De namen van de planten worden weergegeven op naambordjes.

De planten mogen hun eigen gang gaan waardoor er een prettige chaos heerst binnen de vakken. Vaste planten kennen wel hun eigen plek en tussen deze planten vestigen zich zichzelf uitzaaiende planten.

In de tuin treft u gebruiksgewassen. Onder de gebruiksgewassen vallen keuken-en geneeskruiden en groenten. Echter, in de tuin vindt u ook versies van wilde planten. De groenten treft u aan in de bloei, zodat u kunt zien hoe de verschillende groenten groeien.

Locatie

Kruidentuin Doesburg
Paardenmarkt
6981 AL Doesburg
E-mail: info@kruidentuindoesburg.nl
www.kruidentuindoesburg.nl