Menu
Cultuur & musea / Nieuws

Boekdrukkerij De Arend

In de drukkerij wordt uitsluitend gewerkt met losse loden en houten letters. Hiervan is een ruim assortiment aan lettertypes aanwezig. Tevens worden ornamenten en clich├ęs opgenomen in het handzetsel. Met de hand worden de 7 persen bediend.

Arie verzamelt sinds het begin van de jaren 70 oude drukkersgereedschappen en materialen. Tijdens uw bezoek aan de drukkerij wordt in het museum vertelt over het ontstaan van de boekdrukkunst, de relatie met de computer, de papiersoorten en de vele lettertypen. Een korte workshop is mogelijk op afspraak.

Lezingen

U kunt bij de boekdrukkerij een drietal lezingen boeken. Een lezing duurt circa 2 uur en is voorzien van ongeveer 150 afbeeldingen. De lezingen worden onder andere gegeven in ouderenverenigingen, vrouwenverenigingen, historische kringen en museumverenigingen. In overleg kunt u een optie nemen op een datum.

De onderwerpen zijn:

De geschiedenis van het huwelijk. Verliefd, verloofd en getrouwd?
Tijdens deze lezing komen allerlei wetenswaardigheden aan de orde van kleding tot aan het huwelijksbootje. Aan het eind van de lezing vertelt Ina diverse bijzondere voorvallen die zij heeft meegemaakt als Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

De geschiedenis van onze dranken
Arie vertelt u over de oorsprong en het nut van de diverse soorten drinken. Hij geeft aan wanneer en wie het heeft ontdekt en hoe het naar Nederland is gekomen. Wetenswaardigheden met een knipoog naar de kunstgeschiedenis.

Wie ver reist kan veel verhalen
Met een selecte van ruim 6.000 schitterende foto’s nemen Ina en Arie u mee in hun reis van China en Tibet over 17.000 kilometer. De bijeenkomst is afwisselend te noemen, omdat er vele ervaringen zijn geweest met de plaatselijke bevolking, mooie kloosters en het verblindend landschap in de Himalaya.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van de boekdrukkerij op www.boekdrukkerijdearend.nl.

Locatie

Boekdrukkerij De Arend
Burg. Nahuyssingel 28
Tel: 0313-474 945
E-mail: Inarie@hetnet.nl
www.boekdrukkerijdearend.nl